miércoles, 19 de marzo de 2014



Sant Josep


El dia de Sant Josep és el dia, en el qual se celebra el dia del pare. Correspon al 19 de març. Es tracta d'una festa antiga que recentment, per paral·lelisme, ha inspirat la creació d'un dia de la mare, que se celebra el primer diumenge de maig. D'acord amb el cristianisme, Josep és el pare adoptiu de Jesús. A molts països catòlics el 19 de març, Dia de Sant Josep, és un gran esdeveniment. Sant Josep era el pare de Crist, d'aquí que s'hagi escollit aquest dia per celebrar el Dia del Pare. 
La celebració de la seva festa el 19 de març va ser adoptat pels franciscans el 1399.  Varen proposar, dins el Concili de Constança, que Josep fos elevat a un rang similar als apòstols i que es reconegués com a festa el matrimoni de Josep i Maria. No varen aconseguir-ho i no seria fins al 1479 quan es va incorporar la festa de sant Josep al breviari catòlic, convertint-la en obligatòria per a tota l'Església Catòlica a partir del 1621.

El veritable origen del "Dia del Pare" sorgeix el 19 de juny de 1909 a Estats Units quan una dona anomenada Sonora Smart Dodd va voler homenatjar el seu pare, Henry Jackson Smart. Aquest veterà de la guerra civil es va convertir en vidu quan la seva dona morí en el part del seu sisè fill. Va ser en una granja rural a l'estat de Washington on Henry Jackson es va fer càrrec de l'educació de sis nens. Sonora Smart es va adonar que el seu pare havia estat tot un exemple a seguir i va proposar la data del naixement del seu pare, el 19 de juny, per celebrar el Dia del Pare. Aquesta festivitat se celebra a la majoria del continent americà el tercer diumenge de juny. La data canvia als països d'origen catòlic, com el cas d'Espanya, que es relaciona el Dia del Pare amb la Festivitat de Sant Josep, pare de Jesús de Natzaret, que se celebra el 19 de març. En aquesta data, la família s'uneix per celebrar amb regals la tasca dels pares i l'amor que se'ls professa.

Dia del padre: vídeo

No hay comentarios:

Publicar un comentario