martes, 7 de enero de 2014




La Candelera


La Candelera és la que, a 40 dies del Nadal, commemora la presentació de Jesús al temple de Jerusalem i la Purificació de la seva mare, Maria, un ritus obligatori en la tradició jueva basat en l'oferta i benedicció de candeles de cera. En temps de Jesucrist, 40 dies després que una dona hagués donat a llum, havia d'anar al temple a presentar el nounat als sacerdots i fer una petita ofrena. Hi tenia lloc un ritus de purificació de la mare. 

La seva festa se celebra, segons el calendari catòlic, el 2 de febrer en record al passatge bíblic de la Presentació del Nen Jesús al Temple de Jerusalem i la purificació de la Mare de Déu després del part, per complir la prescripció de la Llei de l'Antic Testament.

La festa és coneguda i celebrada amb diversos noms: la Presentació del Senyor, la Purificació de Maria, la festa de la Llum i la festa de les Candeles, tots aquests noms expressen el significat de la festa. Crist la Llum del món presentada per la seva Mare al Temple ve a il·luminar a tots com la vela o les candeles, d'on es deriva l'advocació de la Mare de Déu de la "Candelera".




Fira de la Candelera, Molins de Rei. (video)




Origens de la informació: http://candelera.cat/historia
                                       http://es.wikipedia.org/wiki/La_Candelaria

No hay comentarios:

Publicar un comentario